kritik

Hästvärlden är riktigt underbar på många sätt. Hästar är de bästa djuren som finns och de ända man vill som hästmänniska är ju att ens häst ska må bra framförallt men också gå rätt, ha fin form och vara framgångsrik på tävlingsbanorna. Detta finns såklart i alla branscher, viljan att vara bäst. Men speciellt i hästbranschen ska alltid alla kritisera varandra. Lägger någon upp en bild där den rider får den direkt massor av kommentarer om att den sitter fel, hästen har fel form, sadeln är för långt fram eller bak, tränset ser ut att skava osvosv. Dessutom följs bilden av en massa dissar och pikar om "hur tänker man när man har sadeln sådär långt fram?" och "varför man ska sitta rakt" okej visst, detta är väl i extrema situationer för annars följs det mest av skitsnack, "amen har ni sett hennes sits på bilden hon lade upp? hon sitter ju i värsta stolsitsen!" eller "asså den där sadeln ser inte aaaalls bra ut på hennes häst..." Som att dom har en aning? Har dom varit där och sett om det är skavsår under tränset eller sett om hon faktiskt har stolsits eller bara råkar sitta så när bilden tas? Och jag vet, jag är inte bättre själv. Jag har också kritiserat mångas sitser, sätt att hantera sina hästar och sådant.
Och visst det är viktigt hur man sitter och vart man tittar när man rider men då kan man ju i stället kommentera det på ett vettigt sätt så personen kan göra bättre eller iallafall har en chans att försvara sig. Dessutom finns det lika många sätt som det finns ryttare och det måste ju få vara så.
Men tycärr ligger mycket också i avundsjuka. Det är ofta den duktiga ryttaren med den fina hästen som får skit och det är så onödigt. Så före ni skickar en kritisk kommentar eller publicerar ett diss inlägg som är speciellt menat för en person eller ett ekipage tänk efter en extra gång om ni vore den personen, hur skulle ni känna då och hur skulle ni vilja att någon annan gjorde mot er? är det verkligen någon vits i att pika varandra "försynt" eller vara elaka?
Kom ihåg att det är stor skillnad i att ge kritik som hjälper och kritik som stjälper!

peace out!

Kommentarer
Postat av: Rebecca Hilander

Tusans bra skrivet. Så sant, Carro. :)

Kram på dig.

2012-01-29 @ 00:15:19
Postat av: malin [fotoblogg]

vilken härlig blogg du har :)



just nu har jag en tävling på bloggen där man kan vinna en bloggdesign som jag kommer designa efter vinnarens önskemål! så missa inte denna chans och gå in och anmäl dig på bloggen! :D kram

2012-01-29 @ 09:42:30
URL: http://mkarlstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0