Hahahahah

Hahaha märkte en sak i stallet idag :pp Efter att jag hade ridit så tog jag av tränset och skulle gå och tvätta bettet så lämnar jag hästen helt löst bara i gången... går tillbaka till henne tar av sadeln och lindorna går och fixar lite saker och så kom jag helt plötsligt på att jag hade henne kvar i gången helt löst o.O hahaha Play Me ståd där helt lugnt och hade inte rört på sig... skratta åt mig själv då men blev och tänka efter sen och kom på att jag gör så efter varje ridtur... lämnar henne bara och hon står bara där och tittar på mig :pp hahah snacka om snäll häst!! ibland brukar jag tillochmed lämna stallet för att hämta täcke eller något och hon bara står där som en ängel! :'') ♥♥

Play Me´s och min historia

Tänkte berätta om hur jag fick henne och hur jag har tränat henne under dessa år jag har haft den och vilka fram och motgångar vi haft!
Play Me kom till oss som treåring. Hon va väl rättså vild och spralig... Hon blev lätt stressad och kunna absolut inte alls stå still! När man skodde henne så ryckte hon och kasta sig!! Pappa som skodde våra hästar lärde henne vad som innebar när man skodde och efter lite om och men och hårt jobb så ser man verkligen resultat! Hon står nu som ett ljus. Lyfter bakbenen när man säger ''hov''.
Sen när de kom till körningen så var hon väl mer vild än tam! Hon kunna inte stå stilla när man tog i tömmarna så börja hon rycka å slita i dem och kasta med huvudet och försökte verkligen göra allt för att vi skulle ge efter! Kolla ju upp munnen och provade olika bett på henne men de gick inte så mycket bättre men nån av de andra beten så vi körde på med de tvådelade betet som travhästar brukar ha. Hon fortsatt ju med att kasta och vad hon nu höll på med. Men efter att ha kört henne regelbundet i några månader så sluta hon lite med de!
Men sen när hon började få upp farten och vi började starta henne så vart hon helt galen när man trava snabbt! Hon tog verkligen i som om de va nån som jagade henne!! De va verkligen obehagligt! Jag körde ju inte men pappa körde och ja var ju med och åkte några gånger och jag kommer ihåg de som om de skulle ha varit i går!
Men i alla fall så var hon typ halvt galen... Men de va bara när de började gå snabbt sen när man skritta och jogga med henne så gick de bra!
Men sen när var 7 kanske? Å började bli mer och mer häst van så upptäckte jag en väldigt gosig och mysig sida av henne! Jag började mer och mer ryckta henne och gosa med henne... Hon stog verkligen i stallgången och NJÖT! Pappa låg på höbalarna och sov och jag stog bara och ryckta och höll på med henne i timmar! Om hon skulle ha kunnat så skulle hon säkert kunna lagt sig ner!!
Så småning om började jag leda henne och satt även på hennes rygg några gånger.
1-2 år senare så började jag smått köra henne, pappa va ju såklart med men fick köra henne i skritt och jogga henne lätt. Upptäckte även där att hon kan bli mjuk i munnen bara man inte var allt för hård men man hade fortfarande en bra kontakt!
Hon var verkligen underbar bara man fick rätt uppfatting och verkligen kände henne!
Jag börja följa mer och mer på trav som hästskötare och tog hand om henne före traven då jag gjorde henne fin och fläta henne och efter traven då jag duscha som hon verkligen hata!!
Efter att hon hade varit ute på banan och värmt och stod inne i stallet med alla saker på och ett täckte på de så satt jag med henne där i stallet. Satt bara och tittade på henne.. Ibland var de som hon sa tack när jag tittade på henne och hon tittade mig. Dom varma blickarna var en obskrivlig känsla! Hennes stora svarta ögon va som diamanter. Hon fortsatte och tävla under 2006 och jag var med henne. När tävlingarna började 2007 så tävla hon och jag följde som vanligt med henne och och tog hand om henne hemma och så...
På midsommaren så var hennes ägare på Klippan och jag var med mamma och pappa där. Jag såg att pappa stod och prata med han så jag sprang dit. Pappa presentera mig för han. Nästa dag under midagen så frågade pappa mig om jag vilja ha Play Me... jag blev ju såklart chockad!! För då vilja hennes förra ägare ge henne till mig bara för att pappa sa att jag hade tagit hand om henne och så. Och ja sa ju såklart ja!! Då var jag överlyckig!!!!
Hon forstatte och tävla och jag gjorde de vanliga med henne. Hon sprang in 100 euro till mig en gång och de kommer jag ihåg så jäkla bra! Men sen måsta vi sluta för hon började galoppera i kurvorna för hon hade problem med sitt vänster bakknä så vi la av med henne men hon hade hålit på med trav i 3-4 år då. Under vintern så kom två tjejer och börja rida hos oss och de började med att rida Play Me och hon va väl rättså pigg eftersom hon inte kördes längre då. Jag va aldrig med när de red hon... men sen efter ett halv år så sluta de komma och hon blev bara att gå i hagen.... Jag satt några gånger på henne men jag tog ju även hand om henne då också! 2008 så blev hon dräcktig med Rotation. (skriver om han i ett annat inlägg) 2009 skulle hon få föl hon fick fölet dagen efter hon fylde år. Hennes föl var verkligen inte rädd för människor! Den kom fram till mig i boxen direkt då jag gick in... Play Me lätt henne göra de. Fölet blev ett sto och var verkligen ett fint föl och va stort.
Men nästa dag mådde fölet inte alls bra. De bara låg och låg i boxen... Tage, jag och pappa försökte få de upp på benen för att dia men de bara ramla ihop igen.. Vi ringde efter veterinären som gav henne dropp och hon tog två brukar på 1 timme och de skulle i vanliga fall ta 2 timmar.... Vi satt massor med filat på henne för hon hade feber typ. Jag får till stallet flera gånger om dagen. Vi fick mjölka Play Me för att fölet skulle få mat. När jag kom till stallet gnäga båda två åt mig och kunna sitta i halmen med båda två utan problem! Vi fick ringa veterinären på kvällen ingen som satt in nån slang med nån olja i för att henne tarmar skulle bli fria fall om hon skulle ha nån förstopning. Hon försökte ställa sig upp med de gick inte alls. När mamma, pappa och jag skulle fara och ge mjölk på natten åt henne så låg hon död... vi lät henne ligga där under natten sen nästa dag så begravde vi hon och mamma och jag gjorde hennes grav fin.
2010 så träffa jag Amanda som tog med Emma och vi började rida in Play Me. Hon kunna inte stå stilla hon bara slet i tyglarna och sket i den som satt där uppe. När man skulle ha henne att gå fram så gjorde hon värsta rivstarten och ryckte i tyglarna. Om man tog i tyglarna blev hon på tårna och börja studsa... Hon va mer vild än tam då...
Under den vinter träna jag varje dag NH (Natural Horsemanship) Till en början så gick hon på en och strunta i en... Men till slut så blev hon jätte duktigt och fick respekt för en! Sen på våren får och till Sverige för at betäckas igen med Rotation. Hon kom hem och vi började rida henne ut tillsammans med Luck. Amanda och jag turades om att rida på de och de gick jätte bra!! Vi hade sjukt kul tillsammans. Fortsatte att träna NH med henne... Men under januari 2011 så kasta hon fölet... De låg död i ladan en morgon...
Men hon blev riden jag höll på med NH. Under våren så fick jag börja rida ut själv på henne och jag var ju väldigt skeptisk i början med de gick super Hon var hur lugn som helst!! Började ställa mer och mer kvar inom NH! Sen i slutet av sommaren så blev hon skaddad i båda böjsenorna fram... Då fick hon stå i en månad och jag var ner varje dag och smörjade hennes ben 2 ggr. Började skritta henne... skrittade i två månader innan jag började trava med henne. Använde och använder benlidor. Nu så kan jag galoppera och hoppa ned så benen mår bra.
Nu tackvare all NH så kan stå hon stå i gången helt lös hon följer mig löst hon följer mig fast hon tycker de är läskiga saker, hon stannar på rösten när jag rider behöver inte använda tyglarna, hon kan stå stilla hur länge som helst nu, hon kan vikthjälper och hon LITAR på mig!!
Hoppas ni förståd något och ser vad som ha hänt under alla år!!!

Sommar

Visst vinter i all ära med tolkning, tölta fram i pudersnö i nån minusgrad och mysiga vinterpälsar men vad slår sommaren?
Att kunna rida ut sent på kvällen och höra syrsor och rida ner till vattnet och simma. Eller rida ut på långritt med picknik och långa galopper på fina grusvägar!
Fölungar som springer omkring och ridläger.
Visst för att inte göra saknaden ännu större ska man inte glömma bort stora insekter, flugor, aaallt för runda gräsmagar och hästar som drar iväg till gräskanten så fort de får möjlighet eller stekheta sommardagar man inte ens kan rida och hästarna mest dåsar i skuggan.
Men här kommer lite sommarbilder :')

Färgar håret

Färgar håret än nu blondare xDD Hhahha å de kliar i mitt huvud kan jag säga!!

Tips

Hallåå!
Nu har jag precis krypit ner i min onepiece och sättat ut Jallus i hagen för han har varit inne i stallet och ätit efter att jag var ut på en ridtur med Frida och Elin! :)
Riktigt mysigt var det! Solen sken och det var väl lite småkallt men inte svinkallt iaf!
Våren närmar sig nu och vad är inte bättre då än att tölta fram på en skogsväg i snön på en glad ponny? :D
Inte mycket!
Dock fälller han päls just nu och då blir han helt knäpp emellanåt!
Han blir inte så att han blir omöjlig att hantera eller så men han får konstiga idéer emellanåt xD
Bara att ta in honom i stallet blir lite av ett äventyr xD
Idag så gick han rätt iväg i stället för efter mig och då tappade jag grimskaftet och han sprang ner till Tindra och Nikes hage och sen steg han på grimskaftet och tvärnitade så då kunde jag ta grimskaftet igen, tur att det inte hände en olycka! Ett flygande grimskaft runt ett par hästben kan ju vara riktigt farligt! :S
Sen for vi ut i skogen och jag mötte Frida och Elin som skulle rida samma väg så då hängde jag på dem, kul!
Det är så trevligt att rida med sällskap ibland! Speciellt när man har hört en hel del om älgar den senaste tiden... :S
Men nu ska jag och Manda se lite på tv och chilla! :D
Shoo

Hemma!

Nu är jag hemma! :)
och jag behöver bara 1 ord för att beskriva min resa, bäst!
jag kunde fan inte ha haft det bättre! eller jo det var en sak som var dåligt och det var att resan var aldelles för kort! :(
Jag har träffat riktigt roliga och snälla (och inte minst snygga ;)) människor!
Egypten är så jävla nice och jag måste tillbaka snart!
Men såklart saknade jag min häst asmycket :((
Det var så härligt sen när jag fick gå till hans hage och prata lite med honom!
Jag skulle förmodligen ha dött av hästbrist om det inte vore för att det kom förbi en riktigt snygg arabhingst förbi hotellet!
Om man inte redan smält i solen så smälte man då! :D
Men jag berättar mer om resan en annan dag när jag har mer tid att visa bilder och så! :D

här fick ni en otroligt liten snabbtitt så länge!
Shoo

Tänkte...

...höra fall om de var nån som vilja höra om min och Play Me´s ''historia'' eller vad man nu ska säga :) Att jag lixom berättar om hur jag fick henne och sen hela vägen till nu. Kommer kanske att dela upp de i flera inlägg, de beror på om jag orkar skriva allt i ett för de kan bli ganska långt då :pp kommentera vad ni tycker :))

Sjuk

Sitter hemma och är sjuk D: fy fan va de e jobbigt!!! Vill ut i solen och rida å allt annat!
Men var på fotbolls träning och de va bara jobbigt!! Om jag bara sprang nån meter så va jag typ slut :pp haha nä men de kändes verkligen inte bra! När jag kom hem så va jag typ yr å så fick jag feber :( Och natten var bara SKIT! Kunna inte sova nå bra å bara för de så blev jag å tänkte på pappa...
Blir nå inte stallet på hela helgen antar jag... ingen innebandy imorgon och kommer nå inte orka fara på träning på söndag heller... Kanske kan fara och kolla på :) Zandra ska väl börja träna med oss så jag kan kanske fara och kolla på henne :)♥ Saknar mina små troll Zandra♥ Fanny♥ Sara♥ Amanda♥

Wäää på måndag är de skola :((( Skulle bokstavligen inte orka med de!! Alla läxor man kommer att få och sen när provperioden börjar så ska jag hinna med hästarna, fotbollen, hundarna å en massa till D:

Jag vill till stallet!!!

Wäää varför måst jag bli sjuk nu på sportlovet? :(( Jag som tänkte rida idag å så har jag fotbolls träning ikväll så de blir väl knappast att fara på D: asså DAMN!!

Play Me 21.2.2012

Red med halsförlängare idag igen. Gick bra! Red en kort runda bara å försökte få ner huvudet i skritten bara å de gick! Sen i traven och galoppen så sket jag i de! Måst ju börja i skritten innan de kommer till traven och sen till galoppen!! Så jag va ganska så nöjd med henne.. Hon va lite väl springig i traven tyckte jag men i morgon tänker jag ta å göra snabbjobb med henne! Då ska hon nå få springa av sig!!! Mina ben kommer att dö!! Å sen på kvällen har jag fotbolls träning så jag säger hej till träningsverken igen :pp
På torsdag så kommer kanske Cajsa hit å då blir de kanske att tolka :D Kanske kommer film ^^ Den som sitter på snowracern så får filma med min gamla kamera ;D Hhahah
Men jo att jag mocka fyra boxar idag... känner mig duktigt som ha mockat 3-4 boxar under de senaste dagarna jag ha varit i stallet :3
Å jo att jag ha märkt att Play Me passar sjukt bra i rött!! Röda benlindor å rött schabrak ha jag haft de två senaste dagarna å de s sjukt snygg på henne!! Ska ta bild på de nån dag så att ni får se :D

Play Me 20.2.2012

Prova ju att ha halsförlängare på Playan idag. Å de gick bättre att än vad jag trodde! Hon acceptera den jätte snabbt!! Trodde hon bara skulle hålla på å bråka å hoppa å så men icke! Hon skötte sig super! Longera henne i skritt först å sen sprang jag med henne fram å tillbaka :) Å de såg faktiskt fint ut! Får ut och red henne sen och de kändes bra! Trava lite och de gick super! Hon tog även galopp en gång och de gick väl bra de med :) men de var mest skritt :) Efter att ha ridit henne så fick hon gå ut i hagen för hon blev inte svettig. Mocka även fyra boxar idag.
Imorgon kanske jag har den på igen :) Kommer inte att rida med den hela tiden! Bara lite nu å då :)
Ska försöka rida Serafina här i veckan bara hon ha fått på sig skor fram. Ska prova lite nya sker på henne då ;)) Å de får ni veta då! Hihi ^^
Men jag är helt lycklig just nu!! :D Mihiii :D Fotbolls träningen igår var super! Äntligen har jag hitta ett lag! Behövde bara träna en gång med dom å tränaren sa att jag jätte gärna skulle få komma å träna igen! Han tyckte att jag såg själva spelet eller vad man nu ska säga! ^^ :D Mihi å jag har ingen träningsverk heller :D

Väntar

Sitter och väntar på att min bror ska komma och hämta mig så vi kan fara till stallet :) Ska prova å ha halsförlängare på Play Me så får se hur hon reagerar :p Rider kanske nån annan häst eller så kanske jag följer med å kör nån häst :))

DAAAAAAAMPPPP

SKREV JUST ETT GANSKA SÅ LÅNGT INLÄGG OM TORSDAGENS DRESSYR PASS PÅ PLAY ME!!! Å SÅKLART TÖVLAR JAG BORT DE PÅ NÅGOT BRA SÄTT!!!!!! GAAAAAAHHHHH TA LIVET UR MIG SNÄLLA!!!

följ?

Följ min blogg med Bloglovin

Saras Serafina 15.2.2012

Red Serafina efter skolan idag :) Trodde hon skulle va helt cp å försöka kasta av mig xD Men hon var duktigt! Hon va lite i nojig i början å ville inte riktigt som jag ville... Men efter att ha trava å galoppera så blev hon bättre! Hon fick nå fnatt nör jag var i tranvik å de kom en bild bakom :p hahha men de får man räkna med. Red ut på en åker för Tomas sa att jag jätte gärna skulle få göra de så gjorde de. Snön gick upp till knäna på henne, trava ända till åkerns slut, vände henne trava tog lite galopp å så trav igen. Å de va en underbar känsla! Då var vi verkligen ETT! Hon trava på lungt, fint å rakt! Trodde hon skulle vingla när jag trava bortåt med hon var jätte fin! Sen när jag vände om så trodde jag hon skulle de full galopp över hela åkern å att jag inte skulle ha nån chans att stoppa henne! Men hon va super duper duktigt!!!! När jag stälde mig upp i stigbyglarna å smaka på lite så tog hon galopp skit fint! Sen när jag luta mig tillbaka å krama om tyglarna jätte lite så bröt hon av till trav. De va en helt underbar känsla! Efter de så fick hon skritta 10-15 min å sen övade jag på intervaller :) De gick nå helt ok. Hon har för de mesta bara 2 växlar så :pp Hahha nej men jag var riktigt stolt över henne!
Sen när vi kom tillbaka till stallet så pyssla jag om henne en liten stund innan hon fick på ett täcka å gå in i boxen. Mocka en box sen.
Något som inte hör till häst nu... Hihi jag ska kanske börja spela fotboll igen! :D Wiihhii nå för att jag suger på de men får väl hoppas på att jag blir bättre! ^^

BTW

Jo att snart ska vi börja sätta på sakerna på Celinda :DD Wihii Å sen i vår/sommar så blir de att börja tömköra å sen är de kärran som ska på till! Här kommer stallets nya stjärna ;) Sen om något år så ska jag börja rida henne med :D Woop Woop
Celinda & Tomas :p

Nödinlägg

Hej! :D
Just nu är mitt liv verkligen stress,stress och stress!
Har flera prov och saker som måste göras innan resan och om bara några minuter (2) ska jag ha hoppat i min onepiece och gott över till Manda för att plugga...
Haha förlåt. inge bra att skriva om att man är streeeessad i ett inlägg på det här sättet I know that. Men jag vill bara förklara att varför jag inte bloggat och kommer heller inte blogga vettigt förrän om 2 veckor, men jag ser att Alva bloggar en hel del och det är riktigt bra det! :D Snart ska jag spetsa huggtänderna och vara med jag också! ;P
Idag red jag min kille i ridhuset och repeterade det vi lärde oss på Pia kursen som var i helgen. Det gick riktigt bra och hans form är märkbart mycket bättre! :D
Sen for vi ut och sprang lite på en väg, jessus vilken fart han hade både i galoppen och tölten på hemvägen, helt amazing! :D
Men nu måste jag springa iväg!
Ha det bäst! :D

Play Me 14.2.2012

Amanda var hit å vi tolka med Play Me :D Riktigt kul var det!!! Snabbt gick de å hästen var pigg! Kan bero på att hon var ut förra tisdagen :pp heheh. Men ingen av oss får av så :)
Mocka även tre boxar.
Imorgon kanske jag ska rida Serafina ^^ Ojoj de kommer att bli lite läskigt! Hhahah... Ska ha henne att gå i djup snö så hon verkligen får arbeta! ;) Hihi

Har inget liv!

Jag har bokstavligen inget liv! Har fysik prov imorgon å de kommer att gå sååååååååååå häääääääääär  bra! Fattar typ inge D: Å sen på torsdag så har jag finska prov D: asså bbläääh! Dör häldre! Vill bara de ska va LÖRDAG! Längtar så jäkla mkt!!! WIHII! Då kommer de att shoppas på hööks men såklart på andra butiker som inte är häst :p Å sen få ha sportlov :DDD Slippa skolan YEAH!

Fakta&Bilder-Saras Serafina

Saras Serafina
ägare: Tage Göstas (& Tore Göstas)
u. Hirmaliina
e. Saran Salama
-28 Juni 2006
Serafina är en häst med egen vilja! De gäller att man e bestämd med henne för annars kör hon över en totalt! Hon har ingen respekt för en typ så man måst verkligen visa! Men när hon verkligen visar respekten för en är hon e underbar häst!! Hon har börjat köras nu igen och de går väl helt okej tror jag. Jag ha haft upphåll i ridingen med henne men ska börja rida henne igen! Hon har väldigt lätt för galoppen så de blir mest de! Men vi håller på att jobba upp traven på henne!! Vi brukar säga att hon har viljan men igen hjärna! För viljan finns där men hon är en klumpig elefant!!
OBS! bilderna är oredigerade

Nöjd!

Hej hallåå!
Igår var jag då på kurs för Pia Andreasson, sjukt bra, lärde mig en hel del som vanligt! :D
Och jalle var riktigt duktig och gick hemskt fint! :D
Även Pia tyckte att man såg mycket förändring! Blir så jäkla glad av att höra det av andra också!
Vi övade på att flytta framdelen och gå på volt m.m
Jalle har ett helt annat driv nu än förut och jag märker att han orkar lite mer och det är delvis Alvas och Play mes förtjänst eftersom han alltid är helt svettig och verkligen bättrar på sin kondis av att powewalka och verkligen få ta i allt han har i galopperna! ;P
Och ja som Alva sa sticker jag med pappa (och flera andra) till egypten! :D
Ska bli awesome! Ska försöka uppdatera lite där med om jag hittar nån dator. Men den mesta tiden lär väl spenderas ute i solen :D
Då får mamma ta hand om Jallus, Tindra och Nike! :)
(är det mycket stavfel vill jag bara tillägga att mamma och pappas tangentbord är hemskt!)

Rubrik

Kom inte på nån rubrik :p Men jag ha inte skrivit något om Play Me eller de andra hästaran å de beror på för att jag ha inte hunnit med hästarna så bra den här veckan å idag blir de inte heller något för måst få in de sista till historia provet! De e sjukt svårt, men får hoppas på att jag får bra i de! Å imorgon så måst jag öva på fysik prov men sen kommer e att bli uppdatering igen! :D Å speciellt på sportlovet!!! Ska ju va i Jomala lite då med Cajsa å då ska vi väl rida å tolka :D Å sen ska hon väl komma hit oxå! :D Å ska väl lägga up bilder på de jag köpte i sverige ^^
Ni kommer att nå bara att få uppdatering av mig på sportlovet för Carro ska till Egypten då... jag vill oxå till något varmt land å slippa denna lilla ö för en gångs skull!
Men tänkte lägga up lite bilder på hästarna i ett annat inlägg! 

En vecka kvar

Nästa lördag blire till sverige å shoppe med Cajsa i Täby :D Då blire till hööks :DD Å en massa klädbutiker oxå :DD HAPPY FACE!
Gör en lista vad jag ska handla:
Hööks:
*benlindor
*tyglar
*halsförlängare
*stigläder
*longerings delta
säkert kommer de nå mer oxå ^^ Men de e vad jag ska ha från hööks
Klädbutiker:
*skjorta
*skärp
*jeans
*underkläder
*sockor
Kommer nå även här att hitta något till ^^



Dagens vill ha!!


Innebandy och kurs

Helluuu!
Idag har det inte vart min dag alls...
på innbandyn for varenda ett skott fel och jag tog bollen från mina lagkamrater och gjorde att motståndarna fick den... ja ni hör... haha xD Nåja jag gör det på skoj, det är huvudskaken att man har kul! :)
I morgon blir det då Pia Andreasson kurs, äntligen! :DD
Är pepp! :D
Ska bli så himla roligt! Jalles och min favvokurs, lätt! :D
Hon har berömt Jalle mycket och då blir jag glad! :3
Men nu ropar pappa och jag ska med honom och ge honom och Nike och Tindris mat, så vi ses och hörs!
Och jag loooovar att försöka börja blogga bättre, det känns inte kul det här, läsarsiffrorna har sjunkit sjukt mycket och inläggen med... Känner att vi behöver något nytt eller en rejäl läsartopp eller iaf jag behöver något som ger mig lite inspiration! :)

Dagens skratt! xD


Förlåt...

...för att jag inte har bloggat! :/ Men i går var jag inte i stallet å idag ha jag inte heller varit till stallet å imorgon blir de inte de heller...
Men berättar lite smått om de har två dagarna.
Igår:
Skolan som vanligt å de två sista timmarna så va de nån föreläsning... de va väl helt OK tyckte jag. Sen var jag med Fanny i Godby ända tills mamma sluta jobba. Vi satt för de mesta på mattsson å bara babbla :)) Men de va trevligt de med!
Idag:
Hela skolan hade friluftsdag :) De va nå kul förutom i slutet då jag blev över körd av en pulka... har lite ont i benen men jaa... Får se om jag överlver innebandyn i morgon!!! Vill verkligen vara med!! Sen så får jag till Fanny där jag somna under hennes säng.. hahahah xD va så jäkla trött!! Men nu är jag hemma :) Å de e skönt!!
På lördag kanske jag ska fara å prova å åka slalom med Julina å nån till :) verkar så jäkla kul! Men jag kommer att bryta benen! hahaha
Film från dagen xD Jag är inte med sen så ni vet!!

Motionspass för mig den här gången

Idag var jag ut och tömkörde Jalle med Manda som red på Birta.
Det gick nog bra det! Men jävlar vad tungt det var när Manda for iväg i snabb trav och Jalle ville rejsa efter när snön gick till vaderna och jag hade 3 lager kläder, ridhalaren och ridskor med yllesockor i...
Jag tappade honom till och med en gång när jag snubblade på mina egna fötter x'D
Men bra gick det men det är sjukt hur andfådd jag blev, ansträngninsastma (inte diagnoserad menmen) + 10 minusgrader + mycket kläder + djup snö haha xD Men Jalle var pigg och glad och det var roligt! I morgon ska vi träna i ridhuset och kanske rida ut en runda efteråt :)
Men det är ju kul när både ryttaren och hästen får motion, iofs vet jag inte hur mycket motion det där var för Jallus men han fick iaf komma ut och röra på benen och det fick minst sagt jag också! ;D
Ha det bäst, du som rider islandshäst!

Konstiga fobier

Hejsan!
Idag har jag mest pluggat prov och sökt jobb + att Jalle haft vilodag så det har inte varit mycket på hästfronten. Men jag tänkte istället berätta om konstiga fobier jag har eller har haft.
Jag är bla sjukt mörkrädd (det var värre när jag var liten), livrädd för spindlar (samma där, jag började typ gråta om jag såg en), kommer jag upp på höga höjder får jag lite lätt yrsel och jag tycker både ormar och insekter är obehagliga. Men visst, det är ju normalt.
Men hur många är egentligen så rädda för älgar de börjar hyperventligera, gråta och gallskrika om de tror att de möter en? Eller skaka och tittar bort om de ser en på tv eller på bild?
Hur många är så rädda för bollar att de kurar i hop sig ett hörn på gymnastiken och duckar i någon form av försvars position om det kommer en fotboll 2 meter bort?
Hur många får så mycket panik över att åka skridskor att de mitt i sommaren kan börja få ångest över att stå på ett par skridskor och vill bara gråta när man tror att man kommer måsta skrinna?
När jag var liten var jag också så rädd för bilar att jag kunde sitta en lång stund i bilen och vägra gå ur den på parkeringen även fast mina föräldrar hade parkerat flera rutor bort från närmsta bil och när jag sedan kom in i affären var jag alltid så sjukt lättad över att jag hade överlevt. Att gå över gator var ett helvete för mig!
Nu lider jag också av något som kallas "vita rocks syndromet" vilket innebär att när jag är i ett sjukhus och ska ta prover eller bara sitta i väntrummet för att bli undersökt kan jag bli riktigt, riktigt stressad och pulsen bara ekar i öronen.
Däremot har jag aldrig trott på spöken eller något sånt!
Ja ni ser man kan vara rädd för dom mest underliga saker och det mesta är ju bara hjärnspöken som går att träna bort! Men lite kul är det ju att utmana sig själv och vara rädd ibland, typ med skräckfilm eller spökhistorier!
google bilder!

Play Me 7.2.2012

Tänkte först inte rida Playan men jag ångra mig så red henne en kort barbacka tur runt ''byn'' :) Hon var väldigt pigg å i skritten va de powerwalk!! haha :D men de va läänge sen hon gick så snabbt som hon gjorde idag!! Jag bara satt där å sjöng för mig själv ^^ Blev lite trav å en galopp i slutet :) Men inte mer änså för sen skritta vi bara på! :))
Jo att Lucas hoppa ur hagen idag! xD Skulle ta in Play Me å när jag kom till stallet så kom de en svart häst springande hahhah :pp Han ville inte va ute ensam i hagen!!! ^^
Mocka oxå två boxar...
Imorgon kanske jag kör NH med henne! :) Hoppas att inte Lucas är ute för skulle vilja träna löst!! höhö
Hihi å sen så kanske jag ska börja köra mer häst! :DDD LÄÄÄNGTAR!!!!!!!! Är så s*tans kul!!!!!!! Wihi :DD
OBS! DE ÄR GAMLA BILDER! TYP TVÅ ÅR

Riktigt rolig ridtur och schema

Hejsan!
Idag när jag kom hem från skolan åt jag , bytte om, gjorde Jalle klar och red iväg för att möta Alva och Play me! :D
Jag jobbade Jalle på vägen och det tog en otrolig tid så Alva måsta rida nästan ända hela vägen hit, haha sorry för det igen! xD
Sedan red vi omkring i skogen och klättrade i riktiga backar! Dom var så branta att Jalle måsta hoppa jämfota upp för dem! Bra för bakmuskulaturen och ryggen! :D Sen red vi omkring på olika ställen och jag fick rida Play Me igen (vadå överlycklig?! :D) Hon är så sjukt rolig att rida! Jag kan vara inte vänta tills jag får hoppa upp på hon där lilla ute i hagen! Även  om hon lär vara lite mer av ett monster... xD
Men Jalle var riktigt pigg och glad idag och fast jag reeejsade iväg med Play Me hann han med, han verkligen spurtade, han är så snabb min fina häst! :D Och när vi travade jämsides spurtade han också iväg! xD
Det är riktigt roligt att Alva och jag kan rida tillsammans! verkligen! :D
När vi kom hem var Jalle verkligen dyngsvettig men ändå pigg och riktigt glad!
Här är nu hans schema för veckan :)

True Words

Hade inte kunnat sagt det bättre själv, håller med videon till 100% och vissa av bilderna är ju så hemska så man bara vill slå och skrika! D:

Play Me 5.2.2012

Efter att jag ha kommit hem från prästö idag så får jag till stallet. Red Play Me å hon va verkligen pigg!!!!! Kan ju va för att hon va ute i tisdags senast så :p Hon va så jäkla knäslig med galoppfattningarna lite väl tyckte jag!
Tog vänster galopp en gång men glömde att de var en högerkruva så jag tänkte sakta av men hon villa verkligen inte! Ist för att sakta in så bytte hon galopp å kurvan! Å de blev inge travsteg där emellan heller! :D Lät henne galoppera på en bit till eftersom hon har ganska svårt för att ha höger galopp på en raksträka! Men hon fixade de ändå riktigt bra!! :D Lät henne pulsa igenom djup snö lite oxå. Sen så gjorde jag väl inte något speciellt mer med henne! :)

Sorg i hjärtat

Jag visste att du aldrig skulle bli min men jag kunde aldrig ändå sluta hoppas. Så länge du fanns kvar på sidan visste jag ändå var du var. Du var kvar på Hökebo, där jag såg dig sist.
Där jag sist pussade på din mule och kramade om dig innan jag släppte dig i hagen och sa hejdå sista gången.
Du var helt underbar att rida. Det krävdes minimala hjälper för att få dig att lyssna. Man nuddade dina sidor med skänklarna och du nästan studsade fram. Man satte sig liite tillbaka och du töltade rent hur länge som helst. Man lutade sig liite fram och det blev trav.  För att inte tala om galoppen. Du kunde nog springa i från vem som helst, jag tror inte jag någonsin har ridit så fort, helt seriöst, det borde vara fysiskt omöjligt för en så liten häst att röra benen så fort, du var obeskrivligt snabb! Och man fick dig i form genom enkla tygeltag.
Du var heelt underbart fantastisk att rida och mina minnen med dig är oersättliga.
Jag hoppas du har det bra hos dina nya ägare fina Venus!<3

Dagens hjälte

Är lugnt denna tjej!
Före Molly flyttade hit hade vi en annan katt som hette Robin (som var en tjej). Hon var gammal och uttrycket "smidig som en katt" passade inte in på henne. Så då hade vi massvis av råttor springandes i stallet hela tiden. Det var så mycket att man blev riktigt äcklad och det slutade med att pappa bestämde sig för att sätta ut råttgift. Eftersom fodersäckarna var alltid sönder, våra äppel var påbitna och täcken och allt annat som förvarades i stallet.
Sen 2008 föddes denna lilla tiger och sen hon kom hem till oss har råttorna inte bara minskat utan försvunnit helt!
Hon ligger jämt uppe i höet i stallet och spanar och ibland händer det att hon fångar en råtta och bär den till Xanthe som lunch (inte lika bra däremot) men iallafall!
Så nu slipper vi sätta ut råttgift, nu får naturen ha sin egen gång i stället!
Därför blir denna tjej dagens hjälte!

Dagen

Var till stallet å Amanda kom dit så mocka några boxar å sen prata vi lite. Tomas å Ralf kom dit å skodde Lucas så snart så kan jag väl börja rida han oxå! :))
Men sitter i prästö med träävliga personer! :D

Dagen

Var till stallet å Amanda kom dit så mocka några boxar å sen prata vi lite. Tomas å Ralf kom dit å skodde Lucas så snart så kan jag väl börja rida han oxå! :))
Men sitter i prästö med träävliga personer! :D

Inspiration

Anna Nygårds filmer är så sjukt bra!
Kan sitta och titta på dem om och om igen. Får så himla mycket inspiration också!
Så all cred till henne! :D

Oturs/tur veckan i repris

Hallåå!
Idag red jag då en lektion för Liz i ridhuset med Manda och Birta.
Det gick verkligen bra! :D
Liz tyckte att Jalle har förändras jätte mycket sen i somras! Han är mycket mjukare, går mycket mera rätt och har mycket bättre tölt, gissa om det kändes roligt att höra? :D Jag har verkligen försökt jobba på att det ska bli bättre med hans form och sådär och jag själv har märkt resultat men det känns alltid så skönt när någon annan säger det och berömmer ens arbete! Spciellt när det är någon som har så mycket erfarenhet och kan så pass mycket som Liz kan! Hon fick honom även att stå i en fin form lite och att släppa efter i skritt med hjälp av markarbete. Så nu känns det riktigt bra och jag ska ta en lektion för Liz igen så fort hon har tid.
Vi ska också träna på en oval eftersom det skulle vara riktigt roligt att tävla nu när tölten sitter lite bättre! :D
Lektionen avslutades med att jag och Manda körde ett varsitt 4-gång pogram, det var riktigt kul :D det gick kanske inte sådär super bra för mig eftersom det blev lite krångel, men både Jalle och jag var verkligen helnöjda när vi gick tillbaka hem!
Sedan satte jag på honom Backontrackskydden och täcket och han fick stå ocb äta en stund innan jag släppte ut honom i hagen igen.
Efter det var det mockning som stod på schemat ute i det sviiinkalla stallet! Men det var bara att bita i det sura äpplet, hästarna måste ju få komma in rätt tidigt nu när det är så kyligt och dom måste ju ha rent och fint i sina boxar och trotsallt sken ju solen och fåglarna kvittrade så vad var inte mysigare än att vara ute i stallet? :)
Dock blev mockningen lite försvårad eftersom jag hade riktig träningsverk från innebandyn igår! Men riktigt kul var det! :D Att spela innebandy är ju riktigt roligt! Det är verkligen något jag vill fortsätta med! Jag trodde att jag inte hade så hög smärtgräns men när jag kom i omklädningsrummet såg jag att flera av mina föredetta långa naglar hade brytits av och lossnat + att jag blödde på armen och hade flera sår, hur lyckas man? xD Jag gjorde ett mål också *stolt* :D haha.
Sen när jag skulle åka buss hem så stod jag på fel sida av vägen så den for förbi lilla mig...
Så tur att jag har en snäll moster som jag fick åka hem med! :D

I torsdags var jag in till stan och klippte mig, jag tror aldrig jag har varit så nöjd med en klippning alltså! :D
jag rekomenderar hairbyjulia stenhårt! :D
Förut
Nu(det rosa är inte kvar, det gick ur efter en dusch)

Annars har jag haft rikiga otursdagar blandat med riktig tur! Här får ni en lista ;) för att förstå vad jag menar!
Otur:
glömde gymnastikväskan i skolan (tur att man har en riktigt snäll pappa som hämtade den åt mig och förde den till farfar som förde den till gymmet.
När jag skulle köpa fastlagstisdagsbullar och skulle ha 4 stycken med mandelmassa fanns det bara 2 st med sylt kvar. Eller 3 stycken med mandelmassa.
När jag skulle till gymmet var mitt gymkort sönder.
Hela passet gymmade jag med runt 2 i blodsocker vilket resluterade i att det svartnade för ögonen och jag höll på spy.
Jag skulle ha en ny tandborste av just en speciell sort som var slut.
Mathias, min underbara skåpgranne *OBSERVERA IRONIN* installerade timeline på min facebook mot min vilja.
Jag står på fel sida av vägen och missar bussen hem.

Jag har ännu inte lyckas få sommarjobb.

Det positiva denna vecka:
Håret vart mycket bättre än jag vågade hoppas.
Ridlektionen idag gick super!
Relgionsprovet var lätt
Jag kom i väg och gymmade trots alla motgångar
Innebandyn var roligare än jag vågat hoppas (och att spela var jag bättre på än jag trodde, fast jag var väl ingen stjärna sänd från himmelen precis men ändå tyckte jag det gick helt ok på slutet)
Jag fick hem 3 märkesplagg, riktigt billigt!
Min awsomeiga moster, Diana fixade 3 fastlagsbullar med mandelmassa + en med sylt åt mig vilket var mer perfekt än det kunde bli eftersom Manda inte gillar mandelmassa.
Killen på gymmet fixade ett nytt gymkort åt mig.
Jag fick ett nytt minneskort till mobilen (GRATIS!!!) eftersom det andra jag köpt var sönder :D
m.m

Jag vet detta blev ett sviiiinlångt inlägg som skulle ha kunnat delas upp i 10 stycket i stället men detta är inte ens hälften av allt jag gjort denna vecka, (veckan har varit både riktigt full och stressig men rolig!)
Så en STOR eloge till alla som orkade läsa allt (om det finns någon sådan)
Kram!



--> stallet

Ska väl snart dra till stallet! :) Play Me ska väl ridas å sen får jag väl se om jag kan rida nån annan eller om jag kör! :) Skulle vilja rida Lucas men tror inte att dom har skott han ännu. Kanske tar med kameran å fottar hepporna lite :) Kommer säkert upp bilder sen då! :)
Hade gött alla!

Atlis verktyg för islandshästryttare, det bästa verktyget!

Hejsan!
Ledsen för den rent ut sagt asdåliga uppdateringen från mitt håll men i helgen och veckan kommer jag blogga mer! Ny vecka nya tag! ;)
Men nu tänkte jag tipsa om den absolut bästa instruktionsboken som finns inom hur man rider islandshäst enligt mig! Jag är helt fast när jag läser den här boken och vill bara läsa mer och mer och det är inte vanligt med mig och instruktionsböcker kan jag säga! Jag blir oftast förvirrad av att bara se det i textfiorn men den här boken gör att man fattar precis! Det är bra bilder, bra förklaringar, extra tips m.m
Dessutom är den bra oavsett vilken nivå du är på! men dom svåra övningarna kan såklart vara lite för svåra för en som börjar helt vid steg 1 medan dom lätta basic kanske mest är repetition för den väldigt erfarna!
Finns bland annat på adlibris.se för 154 kr eller på adlibris.com för 17,90€

Svar på kommentar!

De var en som fråga vad tolka betyder.
Svar: De är att man åker pulka eller skidor bakom en häst! Å så håller man i ett snöre som sitter fast i en sele på hästen! :P Haha suger på att förklara men du får säga till om du inte fattar något så ska jag försöka förklara bättre! :)

Play Me 1.2.2012 - Vila

Play Me fick vila idag för att jag var till Fanny efter skolan! :) Imorgon ska jag träna NH tror jag :) Å på söndag så ska Fanny å jag tolka henne! :DD De ska bli SKIIIITA kul!! ;D
Fick henne inte riktigt så böjd som jag vilja så hon blev lite över böjd!

Dagens vill ha!!


Stan idag

Helluu :)
Idag har jag varit i stan hela dagen och fixat en massa saker, tyvärr betyder ju det att jag inte har varit med min ponny alls och kommer troligtvis inte hinna ikväll heller eftersom det står PLUGG med stora bokstäver på schemat... :S
Iaf så lyckades jag med riktiga fynd! :D En pumatröja 4€, en adidaströja 4€ och björnborg underkläder 5€. Haha kan man få det billigare? knappast :D
Jag har också varit runt på flera ställen och frågat efter sommarjobb, än har det inte gått så bra men jag fortsätter att söka bara! :) Däremot är det ett ställe jag verkligen är pepp på och måste mejla till så snart som möjligt! :)
Jag bokade även en klipptid tills i morgon och nu ska det bli lite förändring här, mehehe 8D
Inte jätte mycket dock eftersom jag är för feg för det...
Men nåja snart ska Alva och jag tolka med Play me igen och även hyra ridhuset för lite dressyr och NH träning :) + Att jag ska rida för Liz i helgen (kanske)! :D
Så vi hörs senare, Ha de gött!

RSS 2.0