NH kurs!

Horsemanship är något av det allra viktigste som finns i hästvärlden enligt mig! Och jag "tränar det" rätt ofta men NH ska ingå i all hästhantering hela tiden egentligen! Bara den lilla grejen att hämta sin häst i hagen eller ge den mat ger stor betydelse! Knuffar hästen undan dig när den vill ha sitt hö? Knuffar den dig med bogen när du leder den? Tänk över det! Iaf utan NH funkar inget men det är aldrig för sent att lära sig!

Vill du gå en kurs och lära dig mera om NH?



Den 31 mars-1 april håller Rebecca Hilander en kurs om NH på stall ponnylyckan!

Det går att övernatta både om du är ryttare och häst och det serveras frukost, lunch och middag!

Kursen kostar 65€ och det kommer även komma en fortsättningskurs senare!




Rebecca komunicerar med sin quarter Willies.
Filmare: Ingen kommentar...
Vill du läsa Rebeccas blogg? Klicka ->här

Dagens vill ha!!


Play Me-31.1.2012

Amanda var hit å vi tolka med Play Me! :DD De va skitkul! Gick verkligen snabbt! Hähähä ^^ De e tredje gången jag tolkar å jag flög inte av! :D De gjorde inte Amanda heller!^^ Fast ibland kändes de som man skulle flyga åt helvete! Hahah ärligt talat, de kändes så!! xD Men vi alla överlevde!!!

Back on track

Hej på er! :)
Idag var jag ut med Manda och Birta och tömkörde Jalle i det fina vädret. Det var roligt och Jalle gick på väldigt fort, fick typ springa för att hinna med ibland! Vi gick i skogen i den rätt djupa snön så både vi och hästarna fick verkligen lyfta på benen!
När vi kom hem gav jag honom mat och satte på honom hans backontrack skydd. ryggvärmaren och hasskydden! Eftersom jag vill att hans rätt gamla kropp ska hålla ihop och att han ska kunna vara pigg, glad och frisk även när det är smällkallt ute! :) Men jag ska precis gå och ta av dem eftersom jag inte vill att jag bara ska ta ut dem och slänga ut honom i hagen i det kalla vädret, då är det ju nästan ännu mer synd om hans muskler! :o
ryggtäcket jag har ser inte alls sådär långt ut? :S
Dessa är riktigt bra för hans spattben!!
Ett sådant här är det jag önskar mig nästan allra mest just nu!
Men får se hur det blir med det... Back on track är ju inte direkt billigt och det är väldigt länge både till min födelsedag och julen.. men kirrar jag ett sommarjobb och känner att jag har pengar över är det nog det första jag klickar hem! :)
Back on track är förresten riktigt bra för människor också!
Jag är helt förälskad i den lilla filten man har på kudden och nackvärmaren som gör min stela och ömma nacke lite bättre! Jag är också stormkär i fleecen som jag har i stallet ända tills den är nästan svart av smuts. När mamma bröt armen köpte hon en handledsvärmare och den hjälpte henne mycket! Det finns inte heller någon bättre jacka till hundarna än den! Xanthe stortrivs i sin eftersom den håller henne varm men hon får inte jätte varmt eftersom det är den egna kroppstemperaturen som speglas tillbaka liksom. Har man ont i muskler funkar det nästan lika bra som en värktablett eller salvor!
Haha nåja nog med reklam om Back On Track nu! ;D

Kommit hem

Hejsan!
Nu är jag precis inkommen från en promenad med min lilla huund :)
Herregud vad vackert det är ute nu när solen går ner iallafall, I'm just saying omg!
haha, jag har alltid tyckt om att vara ute när det är vackert, och ja jag tycker nästan alltid det är vackert ute.
Jag tror många tycker jag är lite wierd som utbrister "Nej stjärnoooor, vad fint!" när det är stjärnklart eller säger "nej shit vad fint det är!" när himmelen har flera färger eller annars när jag kommer till en fin plats. Men det är nog för att ända sen jag var liten har mamma typ hjärntvättat mig (?) haha om man kan säga så med hur fin månen och naturen är! Nåja wellwell, Idag har jag inte gjort något med Jalle vilket var meningen eftersom det ända som händer nu för tiden när jag försöker göra något med honom är att jag blir arg och irriterad och ingenting funkar. För jag vet ju att man aldrig får bli arg på sin häst och speciellt inte på honom. För så fort jag blir irriterad på honom typ stänger han av och lyssnar inte alls. Så jag vet, jag ska inte bli sur, men ibland (spec en gång i månaden...) hehe är det lite svårt att låta bli! Men ja man ska ju aldrig bli arg på hästar, man kan säga åt dem på olika sätt att de gör fel och tillrättvisa dem men man får aldrig bli arg. För hästar gör ju egentligen aldrig fel. Visst de gör kanske mycket fel sett i mänskliga ögon men inte för dem tror jag. Lever hästar ens efter rätt och fel? Jag undrar det..
Nåja ikväll ska jag iaf ta in honom i stallet och ge honom lite mat och borsta och klappa på honom. Han är ju trots allt det viktigaste jag har! <3
+ att jag ska fortsätta läsa i boken jag fick hem idag, Egoboost av Isabella Löwengrip, helt awesome bok som verkligen ger en tankeställare!
Nåja jag bloggar mera sen!
+ en eloge till alla som orkade läsa allt! ;)
Ha det bäst!

Vila - 30.1.2012

Play Me fick vila idag eftersom Fanny va till mig efter skolan :)

Dagens vill ha!!


Ska jag eller ska jag inte?

Jag funderar på att skaffa en halsförlängare... Å då skulle jag bara änvända den när jag longerar å skrittar uppsuttet!! Till en början!

Dagens vill ha!!


Kommentera fall ni vill se bilder från idag!!

Kommer lite smakprov
OBS!! ALLA BILDER ÄR OREDIGERADE NU

Hemma igen

Nu är jag hemma igen ,tack och lov med alla fingrar i behåll vilket faktiskt förvånar mig! För fy satan har inte varit med om något värre tror jag. Tog ett par tunna vantar för jag tyckte det såg någorlunda varmt ut ute, haha vadå osmart? Jag vet! För jag hade så fruktansvärt kallt om fingrarna! Sen när jag började röra på dem så det for blod i dem kändes det som dom brann! Helt seriöst har inte känt något värre på länge! Det gjorde så fruktansvärt ont! Jag undrar om jag någon gång har ångrat något så mycket som att jag lämnade mina älskade mountainhorse handskar i stallet... tack jenny dom är underbara! men i stallet gör dom ju ingen vidare nytta...Allt jag ville var hoppa upp på Jalle och galoppera hem men jag var barbacka och han vägrade stå still när jag försökte hoppa upp så jag bara ramlade i backen och slog mig. Haha vad eländig jag var! xD  Så det var att gå på bara!
Men iaf före det så började det med att jag mötte Alva och vi red omkring på en åker och fotade bilder. Men det var svårt att få fina bilder på Jalle för han var så grinig och ville ingenting alls och när vi red och mötte Alva ville han bara vända och gå hemåt hela tiden. Usch jag blir så irriterad och det är inte bra alls. Men vi fick nog fina bilder sen iaf! :)
Sen fick jag rida Play me också! :D Hon är verkligen fantastiskt rolig att rida! det är få saker som är så roligt tycker jag! :D det tog Alva lite bilder på så nu har jag bildbevis på att jag faktiskt vågat mig upp på något annat än isis ;)
Men jag tror Alva lägger upp bilder sen i ett senare inlägg! :D
Ciaao

Trololoollloooo.....

Hhahaha sitter å väntar på att CAROLINA ska svara på mitt mess som jag skicka för snart en timme sen >.< xD

kritik

Hästvärlden är riktigt underbar på många sätt. Hästar är de bästa djuren som finns och de ända man vill som hästmänniska är ju att ens häst ska må bra framförallt men också gå rätt, ha fin form och vara framgångsrik på tävlingsbanorna. Detta finns såklart i alla branscher, viljan att vara bäst. Men speciellt i hästbranschen ska alltid alla kritisera varandra. Lägger någon upp en bild där den rider får den direkt massor av kommentarer om att den sitter fel, hästen har fel form, sadeln är för långt fram eller bak, tränset ser ut att skava osvosv. Dessutom följs bilden av en massa dissar och pikar om "hur tänker man när man har sadeln sådär långt fram?" och "varför man ska sitta rakt" okej visst, detta är väl i extrema situationer för annars följs det mest av skitsnack, "amen har ni sett hennes sits på bilden hon lade upp? hon sitter ju i värsta stolsitsen!" eller "asså den där sadeln ser inte aaaalls bra ut på hennes häst..." Som att dom har en aning? Har dom varit där och sett om det är skavsår under tränset eller sett om hon faktiskt har stolsits eller bara råkar sitta så när bilden tas? Och jag vet, jag är inte bättre själv. Jag har också kritiserat mångas sitser, sätt att hantera sina hästar och sådant.
Och visst det är viktigt hur man sitter och vart man tittar när man rider men då kan man ju i stället kommentera det på ett vettigt sätt så personen kan göra bättre eller iallafall har en chans att försvara sig. Dessutom finns det lika många sätt som det finns ryttare och det måste ju få vara så.
Men tycärr ligger mycket också i avundsjuka. Det är ofta den duktiga ryttaren med den fina hästen som får skit och det är så onödigt. Så före ni skickar en kritisk kommentar eller publicerar ett diss inlägg som är speciellt menat för en person eller ett ekipage tänk efter en extra gång om ni vore den personen, hur skulle ni känna då och hur skulle ni vilja att någon annan gjorde mot er? är det verkligen någon vits i att pika varandra "försynt" eller vara elaka?
Kom ihåg att det är stor skillnad i att ge kritik som hjälper och kritik som stjälper!

peace out!

Bilder från i fredags

Helluu!
Sorry för att jag inte har uppdaterat idag, har tänkt göra det länge men har inte haft tid och så ceppade datan ihop :S
Men nu så! :D
Idag var jag ut och red med Jenny på Thyrniros (Inte säker på stavningen..? :S) Manda på Birta och jag på Jalle! Det var en rätt lång skrittur och det var riktigt trevligt! :D
Riktigt skönt att ha sina tjejkompisar att rida ut och snacka med!<3
Pappa körde Tindra idag också och enligt honom var hon toppen! och fast hon inte är tränad nå mycket alls har hon sjukt bra kondis, alltså mycket bättre än man kan tro! Hon reejsade upp för backen vid ridbanan (mördarbacken) som man typ blir trött av att gå upp för... hahah så sprang hon upp för och var knappt andfådd när hon var hemma igen :)
I morgon ska jag ut och rida och fota med Alva om vädret tillåter :) ska också bli roligt! eftersom vi är 100% seriösa när vi rider, alltid! :o haha... säger vi! ;)
Men nu några bilder från när jag fotade Jenny med hennes systemkamera!

...

Hahah inte så bra update här :DD hahaha xD nej men jag har inte varit i stallet idag alls så ja.. Imorgon om de e bra väder så skulle Carro jag fotografera varandra med hästarna :D Så då kommer de väl kanske bilder :DD

Dagens vill ha!!

Gee miiig!!

Nu..

.. ska jag till Godby å kolla fotboll! :D Får se om jag hinner rida nån häst sen som jag hoppas att jag gör!!
Men ha de gött alla!
Chaaaiio

Dagens vill ha!!


Vila

Play Me fick vila idag eftersom jag va på innebandy träning :) Sätter upp några bilder på henne igen som ni får titta på! :)

Vad som hänt idag

Hej hallåå! :)
Äntligen hemma, efter en jobbig dag! >.<
Eller den har inte bara varit jobbig för jag fota Jenny också, och det var roligt! :))
Men först skolan och det var jobbigt >.< Jag ville bara hem och krypa ner under täcket och se på film eftersom min underbara, bästa, oslagbara lilla hund höll mig vaken i natt med att tassa omkring i mitt rum och skälla, tack för den! >.<
Men skoldagen rullade på och till slut var det bara gympa och tennisen kvar och sen hem! :)
Direkt när jag kom hem slängde jag i mig mat och stack iväg till stallet där Jenny väntade på mig (hehe sorry igen!:)) sen stack vi iväg till en åker och fotade (kommer sno några bilder av henne och ladda upp här sedan ;)) och jag trodde helt seriöst mina fingrar skulle svartna och trilla av eller nått för tuuusans vad kallt jag hade om dem!
Nu ska jag väl slänga i mig lite middag och sen tänkte jag ta och träna ett pass med jalle, äntligen! :D Ska verkligen bli roligt! Tänkte träna med boots ikväll :) volter, tölt och lösgörning(vilket ju hör ihop typ men iallafall) :)
Och i morgon ska jag ut på en tur i skogen med Manda och Jenny :)
Ska också bli riktigt roligt!
Men jag bloggar antagligen igen senare ikväll, ifall jag slipper upp ur det stora matteträsket jag blivit nerkastad i när jag varit borta, sjukt mycket jag måste räkna ikapp nu! :SS
Ha det bäst, ni som rider islandshäst! ;)
btw, det var hit jag och Alva försökte ta oss! :D
hahah xD fin utsikt va? :D

Bloggtävling?

Kommenetera fall om ni skulle va intresserad av en bloggtävling! :D

Dagens vill ha!!

En av grimmorna vill jag ha i svart ;)

Play Me 26.1.2012

Red Playan idag!! :) Först red jag i skogen men fick lust att rida dressyr sen ^^ Så red till en åker där jag börja med att hon skulle följa min hand å sen började jag använda innerskänkel :) Å höger med skänkel så gick de inte alls! Hona lyssna inte å bara sljgslkj xD men sen efter lite om och men så började hon lyssna å då gick de priima! :) Gjorde lite åttvolter å sen att ha henne gå rakt på rakt spår... hom vill gärna gå lite snett så försker att rättaupp :) Börja trava sen å gick bra åi vänster men lite svårare i höger hade hon men sen släppte de också :) Lät henne skritta på långa tyglar 5-10 min å sen skulle jag prova att galoppera på volt utan att hon skulle skena iväg :p Började med höger varv och de gick väl som de gick xD Hon hade inte bakbenen med sig alls så de blev lite konstigt... Så jag tog vänster varv och de gick super duper! :)) Kunna minska å förstora volten och öka å samla galoppen :) Hon tog även galoppfatting snabbt UTAN att de blev SKEN trav xD Sen tog jag höger igen å då va bakbenen med och då kunna jag minska å förstora volten och öka å samla galoppen lika bra som i vänster! Hon tog även galoppfattingen skit bra igen! :) Trava å skritta ner henne ordentligt å så fick hon skritta hem på långa tyglar 10-15 min :)
Jag var riktgt nöjd med henne idag! Å e var ett bra tag sen jag red dressyr på henne med! :)

Yihaaoo!

Nu har jag inte feber längre! :D
bara lätt stegring! Så i morgon blir det skolan och jag rullar igång vardagen igen! :)
vilket också betyder att det kommer att bli mer inlägg om vad jag gör med hästarna eftersom jag troligtvis orkar mig ut i stallet snart! Jag tycker riktigt synd om min Jalle pojke eftersom jag märker på honom att han är så glad och har mycket energi han borde göras av med men snart så! :D
Idag körde pappa Tindris också och han sa att hon var pigg och glad och riktigt fin! :D
Och nu har jag en sadel jag ska prova på henne, ska bli spännande att se hur hon ser ut med sadel på ryggen!
Shiit det kommer typ kännas overkligt! Jag har längtat efter att få rida på henne ända sedan Nike blev dräktig och då känns det liksom som att jag har kommit ännu ett steg på vägen, och jag har ett mål eller en dröm! :D
men den berättar jag om senare ;)
Den här bilden är inte speciellt bra tekniskt sätt, den skär på konstigt ställe och man får ingen riktig helhet men ändå älskar jag den! den utstrålar så mycket tycker jag! :)

Ladda upp en bild på en häst:


1 som du älskar
2 som du saknar
3 som du aldrig vill lämna
4 som du ramlat av
5 som du tävlat med

6 som du vill ha
7 som du gråtit när du lämnat
8 som du hoppat barbacka med
9 som du ridit/suttit på med grimma och grimskaft
10 som du tränat med utöver ridning



1: Jalle!<3



2: Venus! <3


3. Tindra! <3



4. Jalle med.. han har ju sina minst sagt busiga stunder! ;P



5: Jalle där med, på skoj :D




6: venus där med. det finns ingen häst jag vill ha mer (förutom dom jag har), seriöst hon är världens finaste islandshäststo! <3



7: Nanna<3


8: Jallusen! :D


9: rider så väldigt ofta på jallis ;P


Jalle och Leistur!
10: Leistur! :)




Solskenshistorier

Det är händelser med sådana här slut man vill se och höra!
Tryck här för att se hela inlägget på aftonbladet.

Fonzie, Lady Monamie, Askö Gate, Saras Serafina, Askö Somaleé, Cesar, Hirmaliina

Tänkte ladda upp bilder på de andra hästarna i stallet nu :) Har dock inga bilder på Cesar eftersom han är nyast å har inte tagit å bilder på han.
Askö GateAskö Somaleé
Lady  MonamieFonzieHirmaliinaSaras Serafina

Vila

Play Me fick vila idag för va till stan :) Men lägger upp några ridbilder nu så ni får titta på :)
Mia fick rida play me en dag i sommars :)

Signatur

Carro gjorde en så då göra jag de med ^^
Så här ser min ut:

Dagens vill ha!!


Hästar jag minns

Hejsan!

Jag har ju gjort faktainlägg om hästarna jag har just nu redan men nu tänkte jag lägga in ett inlägg om hästar jag har haft kontakt med olika sätt förut. Så let's go! (Observera att de flesta bilder är riiiktigt gamla!)

Flamma

Flamma var ett litet fux shettissto som jag och min kusin delade på när jag var runt 2 år. Och om jag inte minns helt fel fick vi henne av min pappas moster (Agnes) som i övrigt var min favoritsläktning när hon fortfarande var i livet.

Hon gick i samma stall som de andra hästarna som pappa hade tillsammans med min farfar (Rune), faster (Monica) och pappas farbror (Tore). Hon gick i samma hage som sin avkomma som hette Flaminé (eller något sådant?)

Att rida henne, pyssla med henne och ge henne godis tyckte jag var spännande och riktigt roligt! Då satt jag på ryggen, pappa höll i mig och farfar ledde. Bara några år senare fick Flamma akut fång och hon kunde inte stå upp eller gå så då blev de tvugna att avliva henne. Jag kommer ihåg att jag blev riktigt ledsen när pappa ringde hem och berättade det.

Take a Chance/ Chansan

Var egentligen den andra hästen jag hade kontakt med efter Flamma.

Hon var stor och snäll och har fått flera fina avkommor, bland andra Nike!

Hon flyttade med till tranvik och då var hon riktigt lycklig häst! Hon gick med nordsvensken Hjulius och dom blev riktigt tajta vänner! Varje kväll måsta vi däremot hämta hem henne över natten och jag kommer ihåg att det var ett helvete under vinterhalvåret eftersom hon var så rädd för ficklampor. Hon var den första hästen jag egentligen ledde och höll på med. Hon var väldigt rädd om sitt huvud och fick panik ifall hon satt fast.
Hon flyttade sedan till min faster och jag har inte träffat henne sedan dess.

Hästars Nelly

Var en häst som fanns i stallet när jag var riktigt liten. Hon var Nikes storasyster och en väldigt vacker häst!

Hon blev däremot aldrig något på travbanorna så hon gavs till en tjej som hette Ida för att bli hopphäst eftersom hon var grym på att hoppa! Det märkte vi speciellt en gång när farfar körde henne och han ramlade ur sulkyn och hon sprang hem och hoppade över en häck (tror jag det var?) med sulky och allt! Vad jag har hört har hon varit väldigt duktig på hoppbanorna!
Just nu tror jag att hon är hos Eva Hagelberg.

Nelly och Nike

Hästars Nanna

Nanna var en riktigt speciell häst för mig. Hon är också Nikes syster. Hon var rätt liten i modellen och nätt och riktigt vacker med sin mörka färg. Henne brukade jag leda på och ge mat och gosa med. Hon var lugnt min favorit medan hon bodde här! Hon var så snäll och ville alla väl! Däremot var hon ganska sprättig av sig.

Tyvärr blev hon inget på banorna pga av en skada som alltid gjorde sig påmind när hon började tränas lite hårdare. Vi kollade den på klinik och hos veterinärer men ingen kunde riktigt sätta fingret på vad som var fel. Så vi förde henne till Midgård för att bli inriden där hon också gick i verksamheten ett tag med sedan ville och kunde Tove inte ha kvar henne så vi fick ta tillbaka henne. Jag tror aldrig att Tove har haft så många hästar på rymmen så ofta som under Nannas tid där, hon var expert på att ta sig ut ur hagen! Vi gav sedan till slut bort henne till en tjej som hette Sandra som hon var hos tills hon gav henne på foder till en annan tjej, Jannica och vad jag vet har hon fått ett riktigt bra liv där! :)

Nike och Nanna

Kam Lucretzia/Kammen
Var Alvas häst som också är mamma till hennes föl Celinda.

Hon var här ett tag som sällskap till Nike medan Tindra var på träning.
En riktigt snäll och fin häst!

Alvas bild!

Minclassico

Efter ett tag kom Minclassico hit som sällskap åt Nike och det finns nog ingen häst som vi och Nike har trivts så bra med! Hon var snäll, nyfiken och busig och man kunde stå och klappa på henne, prata med henne och klia henne i pannan och ganashen huur länge som helst! Hon var bara ett ungsto men ändå riktigt stor!
Pappa tränade henne och han tyckte riktigt mycket om henne! Tyvärr hade hon en skada i benet som kändes av när man började träna henne mera. Detta är en tjej jag saknar riktigt mycket och som det var svårt att säga hejdå till. Just nu går hon hos sin ägare med ett litet föl vid sin sida och har det bra :)

 


Minclassico och Nike
Hjulius

Nordsvensken Hjulius hade vi hos oss som sällskap åt Nike ett tag när Minclassico for iväg på betäckning.


Leistur

Ett tag förrförra sommaren? tog jag ut Jalles kompis Leistur på promenader och korta turer ibland eftersom hans ägare går i skola i Sverige. Han var en riktigt fin och sällskaplig häst som alltid ville göra sitt bästa!

En riktigt fin häst jag med en personlighet jag minns med ett leende på läpparna.

Legend

 

Jalles nuvarande lilla lurviga shettiskompis.

Han brukade ofta komma med på turer med mig och Jalle och Manda.

En härlig liten häst med coolare personlighet än många andra!

och snabb är han!

Förut brukade Manda och jag även fara ut och köra med honom och det är inte mycket som slår det! :)

 

 

 

 


Ännu en till

Jag är ledsen för alla sådana här inlägg som kommer och jag lovar att lägga in roligare inlägg idag också! :)
Men just nu är det här mitt tidsfördriv för hjärnan medan kroppen försöker jaga ut virusen som röjer runt i mig ;P
Så vill du ha läsare till din blogg? :)
bli medlem på denna sida! :) klicka -> här

Signatur

Nu för att ni ska veta skillnad på om det är jag eller Alva som har gjort inlägget så har jag gjort en signatur jag kommer ha i slutet på varje inlägg, så har inlägget ingen signatur eller om Alva gör en egen, det får hon välja själv ;) Så har jag gjort inlägget! Men handlar inlägget om Nike, Tindra eller Jalle så fattar ni nog att det är jag iaf men på såhär allmänna inlägg kanske det blir lite rörigt ;P
Så såhär ser den ut:

Smart Tips!

Jag hittade denna hemsida idag och tycker den verkar riktigt smart!
Vill du också ha mera läsare till din blogg? klicka ->här<-

Dagens vill ha!!

Vill ha två nya träns å två par nya tyglar! De skulle inte sitta fel!! ;)

Betygsätt vår blogg!

klicka här för att betygsätta vår blogg!

Vill ni se?

Tänkte höra fall ni vill se bilder på Celinda när hon var föl? :)
Kommentera om ni vill se!! :)


Smakprov:

Play Me 24.1.2012

Red Playan idag efter skolan! :) Träna på att hon skulle lyssna på vikthjälperna, de gick väl sisådär... Men hon e ju somsagt igen ridskolehäst! Hon stanna även när jag sa''prrrooo'' utan att jag behövde ta tag i tyglarna :))♥ Å de kunna hon inte igår ^^ Jag tror jag ska ta å försöka tickträna henne någon dag >.< hahah de va ganska länge sen jag gjorde de :p Så skulle va kul! Va nära å lyckas lära henne att stegra för något år sen men sen sluta jag helt plötsligt träna :S


Men tänke höra med Carro fall om hon vilja hyra ridhuset igen nån helg så skulle jag kunna träna löst med henne där om vi delade upp halva ridhuset så vi får en halva var :) Skulle va rätts så kul tycker jag ^^



en film från när jag hoppa med Play Me å tranvik :)

Till Jalle



Till Tindra


Shoppinggalen

Hallåå alla!
Nu ligger jag här hemma i min säng och har feber, jippie!
Säkert har jag fått den där influensan som alla snackar om och så får jag snart lunginflamation också...
Fast njeet knappast :)
Men ibland är det faktiskt skönt att vara sjuk också ju och bara göra chill saker :)
I brist på att orka något annat har jag klippt ihop två stycken "collage" från hööks med saker jag skulle vilja ha, ett åt Tindra och ett åt Jalle, eftersom Tindra knappt har någon ridutrustning än finns det såklart massor av saker jag skulle vilja ha åt henne men här är några. Tindras collage gjorde jag för länge sedan så att ifall inte reapriserna stämmer eller sakerna finns kvar vet ni varför!
Juste nu är det 75% rea på hööks också, det är ju sjukt mycket! :o
Så alla ni som tycker om att shoppa hästgrejjer från internet, passa på nu innan varenda en reapryl är såld!

Play Me-23.1.20112

Efter skolan idag så red jag Play Me :) Hade intervall å kondiskons träning med henne :) Gick bra! Hon va pigg å framåt!! Hon tog galoppfattningar skiiit bra idag! Behövde bara göra små fattningar å stå upp så gick de jätte bra! :D
Har inte så mkt mer att säga förutom att jag mocka två boxar ^^
Jag å Serafina :)

Mysdag

Hallåå! :D
Idag har det inte hänt så där jätte mycket på hästfronten eftersom Jalle har haft en välförtjänt vilodag.
Men när vi tog in dom andra två tjejerna till natten fick även jallus komma in i stallet för att få lite mat och bli ompysslad :)
Jag ryktade honom och gick noga igenom hela han för att se att han inte hade sår eller var stel eller nånting. Sen gav jag honom lite massage med en massageborste innan jag släppte ut honom i hagen igen.
Nu tänkte jag visa er en film på hur Tindra gör när hon vill ha mat.
Såhär gör hon nästan varje kväll och det ser riktigt stört ut! xD
Tyvärr slutade hon just efter att jag fått fram mobilen och börjat filma men iaf x'D
Hon är för knäpp!<3
I morgon hade jag tänkt ta ut Jalle och tömköra honom en runda i skogen med Manda och Birta! ;)
Jalle<3
Haha knäppis! :')<3

Kolla in båda!!

http://www.youtube.com/watch?v=ijNneK5wxQM&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=I8cOq7YWXys&feature=share
Kolla in båda filmerna! De är värkligen se världa!!!

Trav tävlingar 2012


  • Fredag 11 maj, säsongpremiär, kvällstrav kl. 18:30
  • Fredag 15 juni, kvällstrav, kl.  18:30
  • Torsdag 19 juli , ” Landskamp”  - eftermiddagstrav kl. 15:00 svensk tid (kl. 16:00) i samarbete med ATG, PAF och Fintoto samt ST och Finska Hippos
  • Fredag 10 augusti, kvällstrav kl. 18.30
  • Fredag 24 augusti, kvällstrav, kl. 19:30, samarbetstrav med Åbo, med ett kallblodslopp
  • Lördag 15 september, säsongavslutning, eftermiddagstrav kl. 15:00


King Lucas

Lucas är en valack som är pigg men vill inte bli trött alla gånger så han är lite lat i bland. Han är en häst med väldigt stora steg. Jag börja ridträna han i sommars för att han skulle få andra muskler. Nu har jag haft en paus med han men ska börja rida han nu igen! :) Han haft mkt skador ex gaffelbandet x 3 griffelbandet en gång å så spetsa han sig själv på något sätt så han fick ett 15cm djup hål mellan frambenen. Annars är han en väldigt trevlig häst att ha göras med! :)
King Lucas
e. Mambo King
u. Kam Lucretzia
- 29 maj 2005
ägare: Ralf Göstas (Tore Göstas)
ras: Amrekansk Travare

Lucretzias Celinda

Celinda blir 1 år i sommar! De va inte tänkt att jag skulle få henne men eftersom mina andra häst Play Me kasta sitt föl som hon skulle ha fått föra året så gav Tage å pappa Celinda till mig. Ska väl börja tömköra henne i sommar/höst å få får vi väl se hur de går! Hon är nå väldigt snäll men hon kan även va lite grinig om hon nu vill! ;) Hon har aldirg varit rädd för människor fast hon än va föl! Eller ja hon hade en liten svaka i typ en vecka men jag fick tillbaka kontaken sen igen! :) Hon ha alltid varit lite speciell! För i vanliga fall brukar fölen vilja dia på ens fingrar men hon skulle dia på haken eller näsan xD Men då hade hon inte tänder som tur va! ^^
Lucretzias Celinda
e. Rotation
u. Kam Lucretzia
- 6 maj 2011
ägare: Alva Göstas
ras: Amrekansk Travare



Celinda några timmar bara :)

Dräktighetswidget

Haha den här gravidwidgeten är för Nike sen, det är nedräkning tills lilla Kosmos Epona eller Kosmos Kristall kommer till världen! :D

Play Me

Play Me är ett varmblodigt sto som blir 13år. Hon gick på trav som yngre men hon sluta 2007. Efter det red jag in henne med två kompisar. Hon va en typ av problem häst kan man säga. Hon vilja inte alls stå stilla å hon hoppa å stutsa å va helt sjbfg. Men Nu efter att bara tränat NH en hel vinter är hon hur jäkla cool som helst hon står stilla å accepterar att man får ta tag i tyglarna utan att hon börjar stegra å kasta runt med huvudet! Så jag är väldigt glad att jag la ner den tiden på henne! För om jag inte hade gjort de skulle hon inte finnas hos mig i dag å om hon skulle göra de så skulle hon bara va ett stort problem!
Hon har även haft två föl men båda ha dött :// Hon älskar att bli klappad i pannan å bli ompysslad överhuvudtaget! Hon e exapert på att tiga ibland oxå ^^ Jag kanske ska tävla med henne första gången i år å då blir de hoppning! Dressyren har vi inte så mkt koll på ännu eftersom hon fortfarande har sinna travsvängar ^^ Men vi jobbar på de!
Play Me
e. Victory Play
u. Colla Go
- 20 maj 1999
ägare: Alva Göstas
ras: Amrekansk Travare







Jarl frá Árbakka

Namn: Jarl frá Árbakka (Jalle)
Ålder: 17 år (född 1995)
Ras: Islandshäst
Mor: Dala-Brúnka frá Kolkuósi
Far: Svaði frá árbakka
Ägare: jag, Carolina Wiklund
Ja, som sagt så köpte min morfar Jalle åt mig för 6-7 år sedan då han inte längre dög i ridskoleverksamheten eftersom han hade ont i sina spattben och trivdes inte med att gå ca 3 ggr om dagen, han hade också exem och var en allmänt grinig häst. Han sparkade och bets när man skulle spänna sadelgjorden och han vägrade stå still när man hoppade upp eller försökte tränsa honom. Vi köpte honom för en ganska billig peng och väldigt snart stod han här i hagen utanför och vi hade också en ledig box eftersom Nikes mamma Chansan flyttade som blev hans.
Nu har Jalle förändrats märkbart. Han tycker det är roligt att jobba och han sparkas inte när man spänner sadelgjorden, han har inte heller ont i sina spattben och han har fått en busig glimt i ögonen.
Jalle och jag har ställt upp i mindre tävlingar och det har gått helt okej och vi brukar gå mycket kurser.
Han är en häst med bra gångarter och han har väldigt fin stam. Embla frá Árbakka (hans farmor) är en väldigt eftertraktad häst på island och hennes avkommor är värda väldigt mycket.
Jalle växte upp på Island. När han var ung skickades han till Sverige till Musö Islandshästar och därifrån köpte Tove honom till Midgård eftersom han skulle passa som lektionshäst och sedan köpte jag honom av henne.
Även om han börjar bli med åren är han en pigg och glad kille som lever livet och han har inte fått nå gråa hår nästan alls så jag tror att han kommer kunna ridas åtminstone några år till!
Jalle har varit med mig i princip så länge kan jag minnas och ett liv utan honom skulle kännas precis tomt och värdelöst. Det finns ingen som betyder så mycket för mig som han och han är min andra halva. Vi förstår varandra fast vi inte kan prata med varandra och det finns ingen annan som har gett mig glädjetårar eller fått mig att skratta så högt av lycka.
Vi tränar mycket trickträning och NH när vi inte busar i skogen, tränar på ridbanan eller myser i stallet.

Alva Göstas

Hejsan!
Nu ska jag försöka göra en vettig fakta-inlägg om mig xD De förra va bara blaj.
Men jag är en blond tjej som blir 14 här i mars! Jag är uppväxt med djur. Häst intresset har jag fått från farfar å pappa som ha hållit på med jordbruks hästar, finnhästar å travare :) Alla andra djur har jag fått från mamma. Vi har tio hästar som allt där av två är mina helt egna! Dom heter Lucretzias Celinda å Play Me (kommer göra fakta om alla hästar). Jag rider å kör även några av dom andra hästarna i stallet också! :)
Annars har jag två hundar Saku å Totti som är Phalené. Totti tränar å tävlar jag agiliy å Saku gör jag inte speciellt med.
Sen har jag fyra kattor, Hugo, Willy, Tovah å Mulle.
Jag har även haft marsvin, kaniner, hamster å fiskar ^^ Men de har jag inte nu längre.
Tycker de räcker med de djur jag har nu!!!
Har även haft en medryttar häst som va en islandshäst, Stjärna hette den :) Hon va en väldigt fin å rida! Men hon hade nå en egen vilja med! ;))
Sen har jag haft tre sköthästar Charlie, Liam å Gola
Charlie va en blandning av russ, halvblod å något till. Han va ganksa tjurig av sig men han va väldigt fin å rida å kul! Kommer nå aldrig glömma första gången jag galoppen med han! xD Men han måsta tyvärr togs han bort för han fick fång! :(
Liam är en väldigt gullig shettis :) Jag lärde han galoppfatting å gå lite i form. Han va väldigt busig av sig när han va de å pigg kunna han också va men när han la till sin lata sida så va han lat! ;)
Gola är en islandshäst, hon var/är väldigt pigg! :) Hon va sjukt rolig att rida. Hon hade jättesvårt för traven när hon kom till åland men jag/ägaren lärde henne snabbt att förstå vad trav var! :)
Sen ha jag ridit en av mina kompisars islandshästar. Blida var ett sto med STOOORA problem med skritt å trav! De gick inte att rida henne i skritt så man måsta leda henne för att hon skulle skritta, hon var alltså en tölt å galopp häst! Men efter att ha ridit henne några gånger så kunna hon nå bara skritta om man verkligen var tydlig med att man villa de! Å traven kom bara plötslig en gång när jag red henne ^^
Sorry för att de blev ett långt inlägg! Men ja.. ni fick veta lite om mig nu ^^
ps. red på Midgårds Islandsstall i 4-5 år ;)
Celinda
Jag å Askö Gate ''Masken''
Totti

Hästars Nike

Namn: Hästars Nike
Ålder: 14 år (född 1998)
Ras: Amrikanskt Varmblod
Mor: Take a Chance
Far: Foolish Crown
Ägare: Christian Wiklund
Nike är ett godhjärtat men också speciellt sto. Hon litar bara på vissa människor och blir lätt stressad men är man lugn med henne är hon underbart snäll. Hon har en hel del bakom sig i sin karriär och som  4-åring var hon riktigt duktig och lite "känd" på banorna och hon har även kammat hem första platsen i eskilstuna.
Hon är den häst som står min pappa allra närmast och det kommer hon nog alltid att göra. Hon är nu pensionerad och går och latar sig, äter hö och lever livet och hon ska även få ett till föl i sommar, återigen med Super Photo Kosmos. Tanken är även att jag ska rida in henne i höst eller senare men då lär det bara bli mest promenader i skogen.
Super Photo Kosmos, bilden är tagen när vi förde Nike till Skråmsta i somras.

Kosmos Tindra

Namn: Kosmos Tindra
Ålder: 4 år (född 2008)
Ras: Amrikanskt Varmblod
Mor: Hästars Nike
Far: Super Photo Kosmos
Ägare: Stall Trippel C
Tindra föddes här den 3 juli 2008 och hon var då Nikes första föl.
Hon är en speciell dam med humör och egen vilja men en häst man blir mer fäst vid ju mer man håller på med henne. Hon har sprungit och klarat Premieloppet men hon har ännu inte tävlats eller kvalatas pga att hon har haft flera skador, sneda ben, benbitar som måste oppereras, snedvriden rygg osv. Men nu är hon frisk från allt och kan förhoppningsvis kvalas snart och hon ska även ridas in i sommar.
Hon utvecklas varje dag.
en gammal (och rätt urkass) film när tindra springer premieloppet! :D

Carolina Wiklund

Hejsan! Jag antar att de flesta som läser detta redan känner mig men för er som inte gör det kommer det här lite fakta om mig.

Jag är då en blond och glad tjej som är 15 år (född 1996). Jag har vuxit upp med hästar hela mitt liv då min pappa hållit på med trav sen långa tider tillbaka och jag hade min första egna häst när jag bara var 2 år. Hon var en envis men supersöt liten shettlandsponny som hette Flamma, jag och min kusin delade på henne och att rida henne var det roligaste jag visste. Tyvärr blev vi tvungna att ta bort henne bara några år senare då hon fick fång.

Nu har jag däremot en islandshäst som heter Jarl frá Árbakka (som man kan läsa mer om till vänster) han är den som betyder allra mest för mig och vi har gjort nästan allt tillsammans. Min morfar köpte honom åt mig för 6-7 år sedan från Midgårds Islandsstall och jag var världens lyckligaste tjej. Men det är denna kille som tar upp det mesta av min fritid.

Sedan har vi också två varmblod som jag äger 1/3 av.

Hon ena heter Hästars Nike (som man också kan läsa mer om till höger) och hennes avkomma Kosmos Tindra (som också har en egen flik här) Nike väntar nu ett till föl med hingsten Super Photo Kosmos.

Annars går den mesta av min tid till att träna agility med min väldigt speciella taxtik Sönnerönas Xanthe, sägs ”Sante”. Jag har också en liten fluffig kattjej som brukar springa omkring i stallet och det är hon som gör att råttorna håller sig borta och hon heter Molly.

Men förutom att springa efter hunden eller fixa med hästarna så går den mesta av min tid till att umgås med mina vänner och plugga eftersom jag börjar gymnasiet i höst och annat lika kul.

Så nu ska det bli riktigt roligt att driva denna blogg med Alva och jag hoppas att ni gillar den! :D

Hare gött!

Jag och Jalle, Amanda Andersson har fotat.
Fotad av: Jenny Karlsson
Molly<3

Tävlingar

Travtävlingar, islandshästtävlingar m.m

RSS 2.0